Pitagora - jezici
TOEFL
http://www.pitagora-jezici.com.hr/toefl.html

© 2017 Pitagora - jezici
 

We are pleased to announce that Private language school Pitagora located at Držićeva 8, Split, is an approved ETS Certified Test Administration Site.

For more information regarding ETS or the TOEFL iBT test, please contact Mr. Dragan Šupe at + 385 (0)21 360022.

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je škola stranih jezika Pitagora, Držićeva 8, 21000 Split priznata i ovlaštena kao ETS testni centar za provođenje najmodernije verzije TOEFL testa.

Za dodatne informacije u vezi sa ETS-om ili TOEFL iBT testom, molimo Vas da kontaktirate gdina
Dragana Šupu na telefon + 385 (0)21 360022 ili na e-mail: toefl@pitagora-jezici.com.hr

Termini polaganja TOEFL ispita u školi Pitagora: KLIKNI OVDJE

PRIPREMNI TEČAJEVI

Specifičnost TOEFL iBT-a je takva da bi i kandidatima s izvrsnim znanjem jezika preporučili upoznavanje s testom. U tu svrhu Pitagora vam nudi pripremne seminare i taktiku svladavanja na najbolji način.

Intenzivni pripremni tečaj za TOEFL iBT (10-20 sati) Jednodnevni info-tečaj za TOEFL iBT (3 sata)

Za upit pošaljite e-mail na: toefl@pitagora-jezici.com.hr  Osigurajte na vrijeme svoje mjesto!

Informacije na telefon: 021/360022

 

ŠTO JE TOEFL?

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na europskim institucijama visokog obrazovanja. Informacije se mogu dobiti telefonski, e-mailom ili osobno u školi.

OPIS TESTA TOEFL iBT
se polaže na kompjuteru u administracijskom centru putem Internetske veze.Test se sastoji od četiri dijela:

  • Reading
  • Listening
  • Speaking
  • Writing

Za Listening i Speaking dio testa koriste se slušalice s integriranim mikrofonom. Test traje otprilike 4 sata s jednom pauzom od 10 minuta.

PRIJAVA
Kako ću prijaviti test? preko službene internetske stranice TOEFL iBT, http://www.toefl.org ili telefonski, pozivom službenom TOEFL iBT registracijskom centru za Europu u Nizozemskoj - Prometric PTC Registrations Europe, na broj 0031-320-239-540 - (uredovno vrijeme: ponedjeljak - petak 9:00 - 18:00 sati).

CIJENA TESTA
Prijave do 7 dana prije testiranja (Early registration): 215 USD Prijave do 3 dana prije testiranja (Late registration) uključuju dodatnu naknadu.

PLAĆANJE
Postoji nekoliko načina plaćanja testa. Naša preporuka je da izaberete plaćanje kreditnom karticom (American Express, MasterCard, VISA, Discover, JCB) koje se vrši prilikom prijave (bilo da se prijavljujete preko službene internetske stranice testa ili telefonski). Ukoliko želite informacije o ostalim načinima plaćanja, molimo posjetite službenu internetsku stranicu testa. http://www.toefl.org.

VAŽNO: Ispit se ne može platiti u testnom centru Pitagora!

POLAGANJE TOEFL iBT
Ispit se polaže u kompjutorskom laboratoriju u prostorijama škole.

RASPORED POLAGANJA

Napomena: Postoji mogućnost da navedeni datumi, zbog popunjenosti, budu nedostupni u trenutku vaše prijave. Savjetujemo vam stoga da se za polaganje testa prijavite dovoljno unaprijed kako biste osigurali željeni termin. Za prijavu u zagrebački centar za TOEFL iBT testiranje i njihove termine polaganja, posjetite službenu stranicu. http://www.toefl.org

REZULTATI TOEFL iBT-a
Svaki kandidat koji položi TOEFL iBT ima pravo na dvije vrste certifikata s rezultatima:

  • Online examinee score record – rezultati testa dostupni su online na službenoj stranici: (http://www.toefl.org.) 15 radnih dana nakon datuma polaganja testa. Za uvid u rezultate svaki kandidat se treba ulogirati na službenu stranicu putem vlastitog login-a
    i password-a.
  • Mailed examinee score record – certifikat s rezultatima koji se šalje na kućnu adresu kandidata i na adrese institucija koje je kandidat prijavio za primanje rezultata. Rezultati se šalju 15 radnih dana nakon datuma polaganja testa, a točan datum dostave rezultata ovisi o lokaciji na koju se certifikat isporučuje (za Hrvatsku je to obično dodatnih 10-15 dana). Svaki kandidat može besplatno registrirati do 4 institucije kojima će se direktno slati mailed examinee score record. Kandidat može mijenjati listu i dodavati nove institucije sve do 22.00 sata večer prije dana testiranja. Za naknadne registracije i molbe dodatnih certifikata s rezultatima potrebno se registrirati na službenoj stranici http://www.toefl.org i izvršiti nadoplatu ovisno o broju institucija koje želite da prime rezultate vašeg TOEFL iBT-a.

VALJANOST REZULTATA
Rezultati TOEFL iBT testiranja vrijede dvije godine od datuma testiranja.