Cambridge - Pitagora jezici

Go to content

Main menu:

Cambridge

Što je Cambridge English?
Cambridge Assesment English, nekad ESOL English for Speakers of Other Languages, je posebni dio Sveučilišta Cambridge koji nudi ispite za govornike engleskoga kao stranoga jezika. Vodeći svjetski ispiti, koje godišnje polaže preko 3 milijuna ljudi u 130 zemalja, pomažu pri upisu na fakultete, pri zapošljavanju ili u napretku u Vašem znanju engleskoga jezika. Cambridge ispiti potiču na razvijanje svih četiriju jezičnih vještina: govorenja, čitanja, pisanja i slušanja.

Zašto vam treba Cambridge ispit?
Više od 12000 tvrtki, fakulteta i različitih vladinih tijela širom svijeta priznaje ovu diplomu kao mjerodavan dokaz vaših jezičnih sposobnosti. Tek kada dobijete diplomu otvara vam se svijet prepun mogućnosti. Možete boraviti u inozemstvu, tamo studirati ili raditi. Cambridge ESOL je odabran jer se zna da su upravo ove diplome pouzdan dokaz da posjedujete tražene jezične vještine. Cambridge diplome su također u potpunosti usklađene s ZEROJ-em (Zajedničkim europskim referentnim jezičnim okvirom).

CB (Computer- based) ispiti / Ispiti 21. stoljeća
CB ispit, sadržajem u potpunosti isti kao i njegova papirnata alternativa, omogućuje da Cambridge ESOL i u 21. stoljeću bude vodeći ispit na svijetu. Osim toga što CB ispite možete polagati nekoliko puta mjesečno, sami upravljate vremenom i odlučujete se za ispit kada ste potpuno spremni. Rezultati CB ispita dostupni su vam tri tjedna nakon testa, a sam test provodi se tako da test pisanja, čitanja i slušanja polažete na računalu, a usmeni dio ispita polažete pred ispitivačem.

Suradnja s školama jezika

Provjerite u vašoj školi stranih jezika možete li i u njoj polagati Cambridge ispite. U Hrvatskoj djeluju mnoge renomirane škole jezika čiji je postotak prolaznosti na Cambridge ispitima u samom svjetskom vrhu. Izbor kvalitetne škole najvažniji je korak u učenju jezika.

Cambridge for Schools

Cambridge ispiti integrirani su u mnoge obrazovne sustave diljem svijeta. U Republici Hrvatskoj Cambridge ESOL i Cambridge University Press 2012. pokreću projekt Cambridge for Schools, čiji je cilj promocija učenja engleskog jezika unutar obrazovnog sustava RH.
Back to content | Back to main menu